AUSTIN BOOGIE CREW RECORDS – 5 YEARS OF MODERN FUNK

‘Austin Boogie Crew Records’ is een in 2014 in Austin, Texas opgerichte platenlabel dat zich heeft gespecialiseerd in het promoten van artiesten die zich hebben toegelegd op het spelen van moderne funkmuziek waarin elementen uit de disco, boogie, hiphop, elektronica en R&B vermengd werden. ‘ABC’ bracht initieel alle werk van deze artiesten enkel op vinylplaat op de markt en organiseerde in Austin het zogeheten ‘The Boogie’, een maandelijks weerkerende party waarop enkel vinylplaten werden gedraaid.

Van ’Austin Boogie Crew Records’ verscheen onlangs het verzamelalbum “5 Years Of Modern Funk” waarop twaalf verschillende artiesten uit het funkgenre in totaal 21 nummers mochten presenteren. Die artiesten zijn ‘Diamond Ortiz’, ‘Solar Shield’, ‘Rojai’, Trailer Limon’, ‘Starship Connection’, ‘XL Middleton”, ‘Lowmac’, ‘Computa Games’, ‘B & The Family’, ‘Moniquea’, ‘Jonny Tobin’ en ‘Spence’.

Net als wij zal u hoogstwaarschijnlijk nog nooit in uw leven van één van hen gehoord hebben, maar een beluistering van dit 78 minuten durende album kan daar verandering in brengen.

Ter kennismaking hebben we twee van de 21 tracks op de twee video’s meegegeven met eerst het nummer “So Special” van ‘Rojai feat. G. Vargas’, gevolgd door de song “Love Don’t Pay The Bills” van ‘Trailer Limon feat. E. Live’. Vanzelfsprekend moet u een liefhebber zijn van moderne funkmuziek om van een album als “5 Years Of Modern Funk” te kunnen genieten. Maar misschien is zo’n verzameling van hedendaagse funksongs wel de aanleiding om u wat nader in het muziekgenre te gaan verdiepen. Dan zal het opzet van ‘Austin Boogie Crew Records’ door hen ongetwijfeld als volledig geslaagd worden beoordeeld.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Austin Boogie Crew Records

video